Oriane krijgt ook de AMB label

You are here

Aanbod Antwerp’s Most Brilliant-juweliers breidt verder uit

28 april 2017

In februari 2014 lanceerden de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre het kwaliteitslabel voor juweliers: Antwerp’s Most Brilliant. Onlangs werden de 8e auditronde en de 3e herauditronde afgesloten. 3 bijkomende juwelierszaken behaalden het label: Adin, Rayjo en Oriane Jewelry, de nieuwe vestiging van Diamond Blue. Dat brengt het totale aantal op 24 juwelierszaken.

Met de 3 nieuwe gelabelden wordt nog maar eens bewezen dat Antwerpen een zeer divers aanbod heeft aan juweliers. Dat is niet verwonderlijk in een stad waar veel creatieve ondernemers actief zijn.

Kwaliteitslabel

Om de consument met vertrouwen te laten kiezen uit het grote aanbod aan diamanten en juwelen in Antwerpen is er het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant, een initiatief van de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Enkel juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen kunnen het label halen. Om die kwaliteit te bewaken, is het label maar 2 jaar geldig. Daarna volgt er een nieuwe audit.

Dankzij het label Antwerp’s Most Brilliant wordt Antwerpen nog sterker in de kijker geplaatst als dé stad bij uitstek om een kwalitatief juweel te kopen. Zowel voor de juweliers als de klanten is de objectieve garantie die het kwaliteitslabel biedt een extra troef. Dankzij een handige brochure zijn de gelabelde juwelierszaken makkelijk terug te vinden.

24 juwelierszaken

In totaal zijn er nu 21 juweliers die het label hebben, goed voor 24 juwelierszaken. De gelabelde juweliers bieden voor elke klant een gepast juweel: van haute joaillerie tot juwelen met parels en unieke stukken tot zeer aparte collecties met of zonder diamant. De 3 nieuwe juwelierszaken die het label behaalden zijn opnieuw verspreid over het historische centrum en de diamantwijk.

  • Adin: Dit internationaal vermaarde huis is bekend voor zijn expertise en verkoop van antieke juwelen met een eigen verhaal en geschiedenis. (Vestingstraat 16, www.adin.be)
  • Rayjo: Als toonaangevend juwelenfabrikant is Rayjo al 50 jaar actief in het hart van het Antwerpse diamantcentrum. Rayjo is een familiebedrijf met jarenlange ervaring en aandacht voor kwaliteit en service. (Rijfstraat 6, www.rayjo.be)
  • Oriane: De nieuwe vestiging van de familiezaak Diamond Blue is gelegen in het historische centrum. De familie heeft al meer dan 30 jaar ervaring en is gespecialiseerd in de verkoop van fijne juwelen van 18 karaat goud met diamanten en edelstenen. (Suikerrui 13-15, www.tomjewelry.be)

Er vond ook 1 heraudit plaats. In januari 2015 behaalde Rudiam het Antwerp’s Most Brilliant-label en na deze heraudit hernieuwen ze het label. (Appelmansstraat 8, www.rudiam.be)

Lees meer op www.antwerpsmostbrilliant.be