Antwerp's Most Brilliant Label

Antwerp’s Most Brilliant, het kwaliteitslabel van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre, helpt u mee zoeken. Juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen, dragen twee jaar lang de titel van Antwerp’s Most Brilliant-juwelier. Een onafhankelijk controlebureau toetst de normen van het kwaliteitslabel af. Dankzij het label koopt u uw juweel met een gerust gevoel.

U herkent deze juweliers aan de Antwerp’s Most Brilliant-sticker.

Hoe verkrijgt een juwelier dit label?

Om het Antwerp’s Most Brilliant label te verkrijgen, moet de juwelier aan 30 strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoen. De juweliers met label blinken onder meer uit in duurzaamheid, veiligheid, moraliteit, transparantie, service en bedrijfsstabiliteit. Uiteraard voldoen ze ook aan de Belgische wetgeving op economisch, sociaal en fiscaal vlak. Kortom: stuk voor stuk juweliers die dit label helemaal verdienen.

Hoe wordt de kwaliteit gegarandeerd?

Een juwelier verdient het label pas na een onafhankelijke audit van Kiwa, een geaccrediteerd audit- en controlebureau, die de juwelier elk jaar opnieuw controleert op 30 strikte criteria. Kiwa maakt een
bindend rapport op na zijn audit. Enkel bij een excellente score op elk van de criteria wordt het label uitgereikt door de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre. Het label staat bovendien onder toezicht van de beroepsfederatie voor juweliers Ars Nobilis en FOD Economie.

Als juwelier verkregen wij al bij de opstart van dit kwaliteitslabel in 2014 het label van Antwerp's Most Brilliant toegekend. Als zaakvoerder verklaar ik hierbij op eer dat ik ten allen tijde conform de eisen van de kwaliteitslabel Antwerps's Most Briliant werk en ervoor zorg dat mijn personeel op de hoogte is van deze verklaring en zich er ook naar schikt.

 

Meldpunt voor klachten: info@tomjewelry.be of website meldpunt klachten België.

Bron: visitantwerpen.be